Намери своя
билков баланс

В сърцето на билковото Лукче ще намериш нежна мащерка и сочна мента, див копър и буен пелин, загадъчна салвия и дързък евкалипт.

Преоткрий полезните билки в специалната игра на Билкови Лукчета.

Билкови Лукчета те свързват с природата, затова е време да докажеш, че ги познаваш добре. Използвай мишката, за да преместиш всяка билка към името й, и не забравяй да се похвалиш с резултата.

Браво на теб!

Ти си истински ценител на билките в Лукчета.
Избери как ще продължиш разходката в долината.

Салвия

Евкалипт

Копър

Мента

Пелин

Мащерка

Копър

(Anethum graveolens)

Познаваш копъра, нали? Той умее да втечнява досадните секрети, действайки отхрачващо и спазмолитично.

Салвия

(Salvia officinalis)

Салвията действа противовирусно и се отразява добре на дихателните пътища. Позната още като „растение на дълголетието“, нейното латинско име означава „лекувам“.

Пелин

(Artemisia absinthium)

Пелинът ще се отрази добре на храносмилането ти. Той действа бактерицидно, а буйният му нрав допълва билковото семейство по вълнуващ начин.

Мента

(Mentha piperita)

Имаш главоболие или зачервено гърло? Довери се на полезната мента, тя действа противовъзпалително и спазмолитично и е царицата в билковата долина.

Maщерка

(Thymus vulgaris)

Мащерката знае как да се справи с бронхита и сухата кашлица, защото действа отхрачващо и антисептично, а нежните ѝ цветове правят билковия букет още по-пъстър.

Евкалипт

(Eucalyptus)

Еквалиптът е стар познайник в борбата с простудата и грипа. Пропътувал хиляди мили, за да стигне до теб, той действа антисептично и противовъзпалително.